Image module
Hondenuitlaatservice Angel heeft vergunningen om te mogen wandelen met meer dan drie honden. Er wordt met plezier en deskundigheid gewandeld op uitlaatgebied Gagelbos, Utrecht en op landgoed Pijnenburg(bos), Soest. De eerste keer dat uw hond mee gaat wordt hij/zij op een rustige plek gezet in de bus zodat uw hond kan wennen. Een nieuwe hond gaat altijd eerst aangelijnd mee, dit om uw hond goed te kunnen intrigeren in de roedel. Uit ervaring blijkt al snel dat een hond los kan. In sommige gevallen kan het voorkomen dat uw hond niet goed los kan lopen, dan biedt landgoed Pijnenburg een uitkomst. Dit losloopgebied is namelijk volledig omheind.
Wij laten na de eerste keer altijd even weten hoe het is gegaan.

 

Hoe gaat Angel te werk?
Indien u interesse heeft om uw hond(en) mee te laten wandelen met Angel, wordt er een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek gepland bij u thuis. Op deze manier leren wij u en de hond kennen en krijgt u een idee van wie wij zijn. Tijdens het gesprek bespreken wij o.a. de gewoontes en het karakter van uw hond. Zo kunnen wij ons voorbereiden op het uitlaten van uw hond. Ook worden de voorwaarden* die gelden bij Angel besproken. Bent u overtuigd en gaat u akkoord met de voorwaarden (en tekent u het algemene contract en het sleutelcontract), dan kan er een datum gepland worden voor een eerste wandeling. Hierna kan de hond op de afgesproken dagen mee.

De honden worden één voor één thuis opgehaald en kunnen haast niet wachten om lekker een uurtje te ravotten met hun roedel maatjes, te snuffelen en hun behoefte te kunnen doen. De honden worden veilig en in een goed uitgeruste bus vervoert. Alle honden worden voorzien van een penning waarop naam en telefoonnummer van Angel staat. Als de wandeling erop zit worden de honden weer netjes en veilig thuis gebracht. Eenmaal thuis gekomen worden ze waar nodig afgedroogd (fijn als u een handdoek klaar legt). De drinkbak wordt gecontroleerd en waar afgesproken wordt uw hond voorzien van eten of eventuele andere benodigdheden. Uw hond heeft genoten met zijn roedel en is daardoor voldaan. Hierna lekker uitrusten van het honden avontuur.

Bij Hus Angel dient de hond jaarlijks geënt te worden en wij adviseren u uw hond ook te vaccineren tegen kennelhoest. Alle honden die toegelaten worden bij Angel behoren zich sociaal te gedragen, zowel naar dier als mens. Ook dient uw hond de basis commando’s te kennen. Ongecastreerde reuen laten wij toe, mits ze sociaal zijn en niet opdringerig naar andere honden. Loopse teven worden niet toegelaten, dit om onrust te voorkomen.

Een groepswandeling duurt ongeveer een uur. De tijden van een wandeling zijn in de ochtendgroep tussen 09.30u-11.30u, en in de middaggroep tussen 13.00u-15.00u

*Als eigenaar van de hond blijft u te allen tijde aansprakelijk voor uw eigen hond. U heeft dan ook een WA verzekering nodig en u draagt zelf zorg voor de nodige entingen en preventieve behandelingen voor vlooien/teken en ontworming.